White Stork Rai Session IPA

White Stork Rai Session IPA
White Stork Rai Session IPA

Описание

White Stork Rai Session IPA (ABV 3,5%, Plato 10°, IBU 40).
Съставки: водя, малцов ечемик, лактоза, хмел, мая.

Аромат (10/12)

Много силен цитрусов аромат – грейпфрут и портокал. Тропически плодове, флорални и земни нотки. Много свеж аромат, силно охмелена.

Външен вид (3/3)

Светло-златист цвят. Леко мътна, малка утайка на дъното с частици хмел – определено не е филтрирана, което намирам за хубаво – не защото е модерно, а просто защото така ми харесва. 🙂 Бяла пяна, средна при наливане, спада до лека.

Бутилка 330мл. Визията на етикета следва ребрандирания Бял Щърк.

Вкус (17/20)

Сух вкус и сух послевкус с приятна оставаща горчивина (като от кора на узрял портокал). Горчивината е 40 IBU, което за 10° Plato начална плътност, може да се очаква като да бъде доста горчиво усещане, но всъщност е съвсем точно премерена. Добавената лактоза успешно балансира хмеловата горчивина и леко тънкото тяло. Свеж вкус с превес на цитрус.

Усещане в устата (4/5)

Тялото се усеща леко тънко, но не по неприятен начин. Всъщност го намирам за нормално за съответните 3,5% алкохолно съдържание (ABV). Газировката е съвсем подходяща и приятна.

Общи впечатления (8/10)

Силно охмелена (абсолютно съвпада с моите разбирания за това колко хмел трябва да има в един Session IPA) и добре балансирана със свеж комплексен аромат и вкус, много пивка.

Като пропуск бих отбелязал сезона, в който се представя за първи път – края на лятото. Не че имам проблем да пия всякакви стилове през който и да е сезон, но бих казал, че тази бира е най-подходяща за по-топлите месеци и най-вече за летния сезон.

P.S. Не, не подкрепям грешните разбирания по нашите географски ширини, за цветът на бирата и температурата навън! 🙂

Обща оценка (42/50)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *